BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak

Amaç:
Madde 1: Bu yönerge, Radyoloji alanında Türkiye genelinde üniversite ve eğitim hastanelerinde çalışan ve spesifik sistem radyolojisi ile ilgilenen radyologları bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Bu gruplar, radyoloji eğitiminde, kongre ve sempozyumların düzenlenmesinde ve uluslararası mesleki ilişkilerin güçlendirilmesinde görev alacaklardır.

Kapsam:
Madde 2: Radyoloji alanında eğitim faaliyetlerine katkıda bulunan radyologların ilgi ve uğraşı alanlarına göre alt çalışma gruplarının belirlenmesi esasları ve bu grupların çalışma prensipleri için gerekli kurallar bu yönerge ile ortaya konmuştur.

Dayanak:
Madde 3: Bu yönergede yer alan esaslar TRD Tüzüğünün 2. maddesine dayanmaktadır.

İKİNCİ BÖLÜM
Kurulun yapısı, görev ve ilkeler

BİLİMSEL ALT ÇALIŞMA GURUBU

Madde 4: Bilimsel Alt Çalışma Grubunun Yapısı:

  1. Grup, uzmanlık eğitimlerini tamamlayan ve radyoloji içinde özel bir çalışma alanında en az üç yıl çalışmış üniversite ve eğitim hastanelerinde uzman ve eğitici görevinde bulunan TRD üyesi radyoloji uzmanlarınca oluşturulur.
  2. Alt çalışma gruplarının oluşturulmasında, çalışma gruplarının sayısı, niteliği ve grup sorumluları TRD merkez yönetim kurulu tarafından belirlenir.
  3. TRD yönetim kurulu bu grubun çalışmasına onay verdikten sonra grup sorumlusunu ve gruba katılma koşullarını TRD web sayfasında, Tanısal ve Girişimsel Radyoloji Dergisinde ilan eder.
  4. Gruba katılacak TRD üyesi radyoloji uzmanları grupların kurulma aşamasında kısa özgeçmişlerini ve yayınlarını gösteren listeyi TRD genel sekreterliğine iletirler. TRD yönetim kurulu grup başkanı, başkan yardımcısını ve sekreterini seçerek grup çalışmasını başlatır. Üyelerin kısa özgeçmişleri ve alt çalışma grubuna yönelik yayınların sayısı ve niteliği grup içinden daha sonra kongre, sempozyumlar için belirlenecek eğitici kadroları için gereklidir.
  5. Alt çalışma grubu kurulduktan iki yıl sonra başlamak üzere iki yılda bir, bir grup başkanı ve bir grup sekreteri seçer ve tüm çalışmalarını kayıt altında tutar. Alt Çalışma Grubunun yönetim ekibi (Başkan ve Sekreter) iki yıllık dönem için seçilir; Başkan birbirini takip eden iki dönemden fazla başkanlık yapamaz. Grup sorumlusu yılda iki kez çalışmaları TRD merkez yönetim kuruluna iletmek zorundadır. Ayrıca TRD merkez yönetim kurulu gerekli gördüğü her durumda çalışma grubundan rapor isteyebilir.

Madde 5: Bilimsel Alt Çalışma Kurulu'nun görevleri ve yükümlülükleri:

  1. Alt çalışma grupları, ulusal kongrelerde kongre bilimsel kurullarının oluşturulmasında ve konuşmacıların belirlenmesinde programının düzenlenmesinde TRD merkez yönetim kurulunun görevlendirmesi ile çalışırlar.
  2. Alt çalışma grupları radyoloji eğitimi için sempozyum ve eğitim kursu düzenleyebilirler. Ancak alt çalışma grubunun herhangi bir maddi kaynağı mevcut olmayıp, TRD yönetim kurulu ve eşgüdüm komitesinin onayı olmadan ve şubelerden biri ile işbirliği yapmadan sempozyum ve eğitim kursu düzenlemesi mümkün değildir.
  3. Alt çalışma grubunda üye olan radyoloji uzmanlarının ilgili uluslararası derneklere üye olmaları ve uluslararası kongrelerde görev almalarını sağlamak hedeflenmelidir.
  4. Alt çalışma grubunda yer alan üyeler arasında çok merkezli prospektif çalışmalar düzenlenmesi ve bu çalışmaların koordine edilmesi gurubun hedefleri olmalıdır.
  5. Alt çalışma grubu her yıl ulusal kongre içinde daha önceden grup sorumlusu tarafından belirlenen gün ve saatte toplanır, yıllık çalışma programını gözden geçirir, uluslararası kongreler için stratejiler belirler, birden fazla merkezli prospektif çalışmaları organize eder, bir yıl içindeki çalışmalarını rapor haline getirir ve geleceğe yönelik önerileri ile birlikte TRD yönetim kuruluna sunar,

Madde 6: Bilimsel Alt Çalışma Grupları

  1. Abdominal radyoloji
  2. Baş-boyun radyolojisi
  3. Genito-üriner sistem radyolojisi
  4. Kas-iskelet radyolojisi
  5. Meme radyolojisi
  6. Pediatrik radyoloji
  7. Kardiyovasküler Görüntüleme
  8. Görüntüleme Bilişimi
  9. Radyoloji ve Moleküler Görüntüleme Fiziği ve Radyasyon Güvenliği

Madde 7: Bu yönerge TRD merkez yönetim kurulunun onayı ile yürürlüğe girer.

Not: 22.12.2008 tarihli TRD MYK Toplantısı'nda alınan kararla (karar sıra no:73 madde:8) yürürlüğe girmiştir.

 
2012-10-08